Monday, November 29, 2021
Home Berita Peneroka Felda malas, membiak seperti kucing – Chef Wan

Peneroka Felda malas, membiak seperti kucing – Chef Wan

0

BARU-BARU ini, Chef Wan dipilih sebagai Tokoh Ikon Felda pada Sambutan Hari Peneroka Felda Peringkat Kebangsaan di Felda Selancar. Rompin, Pahang.

Namun selepas penganugerahan tersebut, lapor Utusan Malaysia, Chef Wan memuatnaik satu hantaran di Instagram miliknya dan menyifatkan golongan peneroka Felda malas bekerja serta terlalu mengharapkan bantuan yang diberikan kerajaan.

Sambil menyamakan golongan berkenaan seperti kucing, Chef Wan berkata, golongan itu juga enggan untuk membantu diri-sendiri ke arah yang lebih baik.

“Di sini orang-orang Felda kita walaupun tidak semua sibuk di kedai kopi menyalahkan kerajaan menunggu bantuan. Esok dapat bantuan lain pula ceritanya.

“Ada subsidi baja pun di jual. Dapat duit lebih gatal boleh kahwin dua, tiga bini lagi dan beranak-pinak macam kucing! Ini cerita betul yang pernah berlaku dalam kebanyakan warga Felda. Sikap buruk mereka hari ini ada yang sampai turun ke anak cucu,” katanya.

Bekas Perdana Menteri Najib Razak turut membeli maklumbalas mengenai hantaran Instagram Chef Wan dan menyindir chef selebriti itu sebagai ‘dirasuk syaitan’. – NTHQiBord, 9 Julai 2019.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.