PENGANALISIS politik, Wan Khairul Ihsan Wan Muhammad mencabar seorang individu yang secara terbuka menghina Melayu dan Islam.

Individiu tersebut merupakan Jufazli Shi Ahmad yang sering mengeluarkan kenyataan kontroversi menerusi siaran langsung di Facebook.

Terbaharu, Jufazli mendakwa pelaksanaan pembelajaran jawi dan khat di sekolah vernakular sebagai tindakan bodoh oleh Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad dan Menteri Pendidikan, Maslzee Malik.

Dia juga melabel orang Melayu dan Islam sebagai bodoh kerana menyokong langkah kerajaan itu.

Ekoran itu, Wan Khairul atau lebih dikenali sebagai Wan K, mencabar Jufazli untuk berdiskusi dengannya menerusi program buat bicara, Bicara AMBO.

Wan K yang juga menggelar dirinya sebagai AMBO menetapkan lokasi diskusi itu di studio Nothing To Hide Media.

Wan K mempersoalkan sama ada Jufazli menjadi alat suruhan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk membantu cita-cita Presiden PKR itu menjadi Perdana Menteri kelapan menggantikan Tun Mahathir.

“Apakah budak kurang ajar ini merupakan barua belaan Anwar untuk menjadi alat dan anjing suruhan beliau menjadi PM lapan?

“Sesiapa yang boleh bawa budak  ini sehingga bertemu dengan AMBO, ada seorang Melayu bergelar Datuk sanggup menghadiahkan RM1000 kepada sesiapa sahaja yang berjaya membawa budak ini keluar dari tempat persembunyiannya.

“AMBO sanggup menyediakan Segmen Bicara AMBO di NTH Online Media sebagai platform untuk budak ini bercakap secara berani dan bukan berselindung di sebalik seorang pemimpin yang menjamin keselamatan beliau,” cabarnya. – NTHQiBord, 7 Ogos 2019.

1 COMMENT

  1. Jufazli nie rakyat sabah yang x ada telur hanya berani bercakap dlm fb live sahaja.. Dasar pengecut Dasar penakut Dasar x ada telur Dasar pondan… Lahanat mahkluk barua belaan Dato Seri AL JUBURI..
    Keluarlah bangsat dasar melayu barua mudah dibeli dgn wang ringgit.. Anjing Anjing Anjing…Jilake Lu…Kita Habisin saje nyawanya agar tidak ada lagi mahkluk yg berbuat bising entah apa2..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.