Orang Cina, India dan persatuan mereka bersifat rasis bukan saja sekarang tetapi sejak duhulu, malahan sebelum merdeka lagi memang mereka sentiasa ada sifat curiga dan tidak pernah puas hati dengan orang Melayu

Itu sebabnya sebelum merdeka wujudnya Parti Komunis Malaya atau Bintang Tiga.

Jika dilihat dari segi sejarah sebelum merdeka dan selepas merdeka, bangsa Cina lebih kurang ajar berbanding sekarang. Sebab itulah boleh berlaku kes 13 Mei.

Semua itu kerana perbezaan kaum dan sifat Cina yang mahu berkuasa. Tambahan pula ketika itu singapura telah dapat ditakluk oleh mereka

Selepas 13 Mei baru lah mereka ada kesedaran dan agak tersusun agenda mereka dengan menubuhkan persatuan dan menbenarkan parti politik mereka bergerak aktif di dalam kerajaan dan luar kerajaan.

Peristiwa 13 Mei itu lah yang menyebabkan segala perancangan Tun Razak untuk orang Melayu boleh tercapai. Jika bukan kerana adanya peristiwa 13 Mei itu, saya tidak fikir Kerajaan mampu menubuhkan Felda, Mara dan sebagainya termasuk Dasar Ekonomi Baru (DEB).

Orang Cina dan India selama ini memendam perasaan dendam kepada orang Melayu terutama UMNO. Hebat dan tersusunnya mereka dalam perjuangan untuk bangsa mereka ialah melalui dua organasasi iaitu politik dan NGO

AJK NGO Cina boleh ada dalam DAP, MCA dan Gerakan dan tidak ada masalah bagi mereka. Bagi mereka matlamat utama ialah menguasai Malaysia melalui ekonomi dan politik.

Rumah ibadat mereka di kawal oleh NGO dengan bantuan ahli politik dan orang perniagaan mereka. Begitu juga sekolah-sekolah mereka. Gerakan mereka amat tersusun dan bergerak bersama.

Orang Melayu tidak dapat mengikut cara mereka, kerana orang Melayu bergaduh antara satu sama lain. Belum ada NGO Melayu yang berpengaruh yang AJK mereka ada orang PAS, PAN, UMNO atau PKR bersama-sama.

Sehinggakan AJK masjid dan surau pun dibuat pemilihan berdasarkan puak mengikut fahaman politik. Sehinggakan jika mahu berjaya dalam perniagaan itupun mesti mengikut aliran politik. Semasa BN memerintah mereka akan beri projek kepada penyokong mereka sahaja.

Bukan sahaja dalam perniagaan, bahkan alam peruntukan wakil rakyat pun sama. Malah lebih parah, pemberian peruntukan kepada orang miskin pun diberi mengikut fahaman politik. Saya fikir dengan Malaysia baru ini perkara itu telah berubah, tetapi sangkaan saya rupanya meleset.

Bayangkan, di tempat tinggal saya di Parlimen Kota Raja yang Ahli Parlimennya adalah Mohamad Sabu. Semasa ibadah korban inipun pembahagian lembu dan daging korban mengikut fahaman politik.

Hal ini kerana, surau dan masjid sekarang ini hampir 100 peratus dikuasai oleh PAS dan UMNO. Maka surau dan masjid tidak lagi digunakan menyalur peruntukan Ramadan ataupun lembu korban.

Ini lah yang sedang berlaku di seluruh negara. UMNO dengan cara UMNO-nya, PH dengan caranya. Kita dipecahkan mengikut faham politik, maka hancurlah bangsa kita berpecah belah.

Politik balas dendam ini berlaku pada orang Melayu dan berlaku juga pada orang Cina dan India. Bezanya dendam orang Melayu mengikut faham politik tetapi dendam orang Cina dan India pula ikut bangsa.

Bagi Cina DAP, bangsa Melayu perlu dihapuskan. Bagi India DAP lagi teruk, kebencian mereka bukan saja pada bangsa tetapi Islam. – 15 Ogos 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.