Negara akan lebih aman dan sejahtera tanpa adanya parti rasis, DAP dan konco-konconya dalam politik Malaysia, kata bekas Pengerusi Majlis Ulama Isma (Muis), Dr Aznan Hassan.

Dengan pelbagai masalah yang wujud, Dr Aznan menegaskan bahawa dengan tiadanya parti rasis dan cauvinis berkenaan, yang kononnya memperjuangkan Islam di Malaysia, maka negara ini akan jauh lebih aman.

“Saya hairan bagaimana masih ada Melayu Islam yang masih nak bela DAP dan pada masa sama masih fikir mereka sayangkan Islam dan negara.

“Kita mesti berusaha untuk pastikan DAP dan konco-konconya kalah dalam pilihan raya akan datang. Tiada pilihan lain,” katanya.

Beliau berkata demikian susulan berlakunya pelbagai peristiwa angkara parti yang kini menjadi dominan dalam kerajaan Malaysia, sehingga boleh mengganggu gugat kesejahteraan negara.

Antaranya adalah penahanan dua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) DAP yang dipercayai terbabit dengan kumpulan pengganas, Pembebasan Harimau Tamil Eelam (LTTE).

Mereka ditahan kerana disyaki mempromosi, menyokong, menghasut, menggalak, mencari dana dan memiliki item berkaitan LTTE.

Selain itu, timbul isu komik Inisiatif Jalur dan Jalan (BRI) yang menyebarkan propaganda DAP dan komunis yang diedarkan ke sekolah-sekolah.

Komik itu diterbitkan hasil kerjasama Kurator Muzium Kebudayaan dan Komik Asia yang berpangkalan di Pulau Pinang, Hew Kuan Yau – bekas aktivis DAP dengan artis tempatan Chong Po Ling.

Kandungan komik berkenaan difahamkan banyak mempromosikan parti cauvinis, DAP serta pemimpin-pemimpin mereka.

Tambah parah apabila 43 pemimpin DAP bertindak mengherdik serta membantah tindakan Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik yang menghalang komik rasis itu diedarkan ke sekolah-sekolah. – 22 Oktober 2019.

3 COMMENTS

  1. Melayu2 penyokong DAP termasuk dalam kategori; a) Memang sifat suka jadi Barua dan bekerja keras menunjukkan mereka budak2 suruhan DAP spt ramai pemimpin PAN; b) Ingin mengisi tembolok masing daripada duit dedak tawkay2 DAP tak kira kalau duit itu hasil jualan babi atau yang haram; c) Memang jenis bangang tahap gaban biasanya yang tak kisah hal halal haram walaupun berkopiah putih dan berjubah; c) Memang nama saja melayu tapi sifat dan hati2 mereka lebih menjijikkan daripada puak2 kafir. Alhamdullilah, bilangan spesis ini tak ramai dan makin berkurangan. Lihat saja apa jadi kepada parti belaan DAP iaitu PAN yang sedang terburai di banyak tempat. Cawangan2 dan pemimpin2 berlumba2 mansuh dan terkubur. Mesyuarat2 Agung nya jadi medan perang dan caci mencaci. Begitu juga Melayu2 dalam PKR sedang berbalah dan berpuak2 menyokong pemimpin Semburit mana yang lebih besar anunya. Tuduh menuduh sesama sendiri dah lumrah dan merekacipta cerita2 dongeng konon si anu mohon jadi ahli parti untuk mahu menyedapkan hati sendiri. Oleh itu, kita janganlah risau sangat puak2 ini, biarkan mereka mati dalam angan2 kosong. Teruskan Muafakat Nasional dan teruskan Kempen BMF, dua formula yang amat berkesan menjatuhkan DAP dan kuncu2nya dalam PH.

  2. Yeahlah kan ini permainan politik.Nak menang PAS pun sokong DAP pada suatu masa dulu.Sekarang pulak jadi musuh konon.Yang jadi bodoh pengundilah.Tak kira parti mana sebenarnya depa ini di beri peluang oleh rakyat untuk mewakili kawasan mereka untuk jaga keharmonian dan kesejahteraan semua tak kira bangsa.Jadi tak kiralah siapa , janji yang jadi wakil rakyat bina kawasan masing masing.Rakyat marah nanti tak tahulah nak cerita apa lagi…

  3. yang menyokonh DAPig orang2 melayu itu kaji dari mana asal usul mereka. bukan Melayu betul2 tulun. kalau tidak DKK mereka itu DKC. Sebab itu ada Melayu menyokong DAP.. Cuba kita lihat parti PKR umpamanya, banyak yang bukan Melayu tulen yang mennyokonh mereka

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.