PUTRA tidak terkejut dengan berita Pendakwaraya menggugurkan 2 pertuduhan terhadap Timbalan Pengerusi DAP Negeri Sembilan ini atas pertuduhan memiliki barang berkaitan kumpulan pengganas LTTE.

PUTRA mengaku bahawa Pendakwaraya yang diketuai Tommy Thomas mempunyai kuasa penuh dan hak undang-undang untuk mendakwa atau menarik balik pendakwaan mana-mana kes jenayah.

Walaubagaimanapun, disebabkan kesemua pertuduhan jenayah melibatkan pemimpin Kerajaan di gugurkan dalam banyak kes sejak 2 tahun ini, maka kredibiliti Peguam Negara setaraf sampah adalah fakta yang tak boleh dipertikaikan lagi.

Ketika pembunuh Arwah Muhammad Adib Mohd Kassim masih belum didakwa, kesemua pemimpin pembangkang didakwa dalam tempoh 24 jam walaupun kertas siasatan belum lengkap ini menunjukkan sesuatu yang jelas bahawa Peguam Negara lantikan politik ini hanya akan mengikut arahan tuan yang melantik beliau.

PUTRA mendoakan agar kezaliman ini segera di balas Allah dengan di gerakkan kebangkitan rakyat menumbangkan Kerajaan bodoh ini melalui cara sah di sisi Undang-undang.

Semoga semua yang terlibat dalam penganiayaan dan penyalahgunaan Undang-undang Negara kita hari ini akan dihukum dengan berat oleh Kerajaan Baru nanti. – 6 November 2019.

MOHD KHAIRUL AZAM ABDUL AZIZ,

Naib Presiden Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (PUTRA).

*Artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak semestinya mencerminkan pandangan NTHQiBord*

12 COMMENTS

 1. Aku tak mahu ambil kisah bab itu..sbb PDRM sentiasa dalam siap siaga dalam apa juga keadaan ,yang aku nak ambil kisah penjarakan pengkianat Negara yang banyak buat onak berhubung penggubahan wang haram 1MDB., salah guna kuasa dan yang salah guna kedudùkkan.,(PENJARAKAN YANG TERPALIT KES INI TERLEBIH DAHULU).

  • Aku juga membenci orang yg memihak kepada pertuduhan “terpilih”… Dalam hal keselamatan negara sepatutnya tiada yg terkecuali termasuk barua2 penyokong babi2 dap@ltte…
   Tapi kenapa eahhhh najib belum dipenjarakan?? ?

  • Bila nk penjarakan najib tu?..”celikla” mata tu sket..kes 1mdb tu mengancam negara,agama & bangsa ke?..bila nk cerdik nih?

  • Barua2 dapig@ltte yg ditangkap dituduh dan sengaja dibuang kes x pulak ko doakan sebaliknya yg sedang berjalan kesnya ko kuatirkan. ..Barua apakah jenis manusia ko ni! ?.. Jika najib bersalah sudah tentu akan di hukum. ..Tapi yg terang2 cuba dialihkan dari hukuman ko buat x tahu. . Ko ni barua dapidapig@ltte ke???

 2. mereka ni buat mcm dlm cerita korea bersiri justice kisah pendakwa raya dan peguam bela……… pendakwaraya baik jlnkn tugasnya tetapi ketua pendakwaraya suruh tutupkn kes sebab ketuanya tali barut org yg berkuasa….. mcmni lh sekrg kat malaysia terjaya…. org yg salah diberi jaminan bebas……. org yg x ade bukti disabitkn kesalahan………

 3. Jgn hancur kan negara ni.. Nnti sdr. Sdri xde tpt nak cari mkn utk keluarga. Kalau x percaya Cuba jgn menyesal nnti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.