Ambil alih NAFAS jangan ulang perkara sama, kata Naib Presiden PAS

3

Isu NAFAS ialah soal tender terbuka, kemudian U Turn balik. Hendak bantu NAFAS dan peladang baguslah. Pemimpin PH ini jenis buat dulu, fikir kemudian. Lain kali kena fikir dulu baru buat. Nasiblah.

Bab guna duit NAFAS untuk hotel semasa di PRK Tanjung Piai tidak ada kena mengena kebajikan 920,000 ahli Persatuan Peladang. Itu mungkin KEBETULAN ja kot.

Jangan pula apabila kena atas kepala, maka mulalah bermodal bahawa NAFAS ini menjaga kepentingan melayu. Baguslah baru sedar.

Kalau ada apa-apa penyelewingan dalam NAFAS di bawah kerajaan dahulu sila ambil tindakan. Tidak kira siapa pun yang melakukannya. Kepentingan peladang diutamakan. Kembalikan peranan NAFAS untuk kesejahteraan peladang. Bukan apabila mengambil alih NAFAS ulang perkara yang sama, jadi tidak ada yang baru.

USTAZ IDRIS AHMAD
Naib Presiden PAS

3 COMMENTS

  1. Kenapa barua2 PH yang komen ni berselindung disebalik Anon? Memanglah jenis penyokong totok PAN yang masih tak sedar kamu jadi barua DAP. Menteri Salahuddin kesayangan kamu tu memang bodoh dan tolol. Dulu sibuk cadang tanam nenas tepi pantai. Sekarang cuba buat skandal 1.4 bilion wang peruntukan peladang, pesawah, penoreh, nelayan dan peternak miskin melalui pintu belakang.(Ingatkan Anwar dan Azmin je yang suka jalan belakang ni!!). Menteri mangkuk kau tu dah mengaku bila dibogelkan. Kunun nak tolong petani, pesawah dll tapi semua boleh lihat kenapa; Semua ahli Lembaga Pengarah NAFAS adalah kroni2 dan kawan se parti. Tau2 sajalah kalau berjaya 1.4bilion tu masuk ke lobang siapa, sedangkan petani2 dan nelayang dapat ciput. Bila dah terbongeng, mulalah gunakan tag lama ” Kerajaan BN dulu…”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.