Video : 62 tahun merdeka, masih jahil..?

1

Kalau benarlah berlaku seperti dalam video ini, memang biadab. Kementerian Pelajaran wajib ambil tindakan, tidak cukup dengan permohonan maaf. Tindakan keras perlu diambil, ini sahaja yang boleh ajar manusia seperti ini.

Puak-puak ini mudah sahaja minta maaf. Dah berapa kali da. Buat dulu, kemudian minta maaf. Hendak uji dan cuba buat provokasi. Kesian kepada kanak-kanak yang telah dirosakkan oleh puak tua yang kepala sudah masuk air.

Kalau institusi pendidikan telah dirosakkan oleh puak ini. Kanak-kanak sudah diracun, apa yang hendak diharap untuk membangun negara yang lebih harmoni pada masa akan datang.

Sudah 62 tahun merdeka, masih jahil dan tidak puas hati dengan apa yang diperolehi. Perlu diingat ini negara Malaysia. Sebab itu puak ini tidak mahu belajar sejarah pembinaan negara dan dan sejarah pejuang kemerdekaan. Mereka tidak mahu menerima hakikat sejarah negara.

Akan adalah pula yang akan membela. Supaya jangan ambil tindakan. Kita kena dialog bukan ambil tindakan undang-undang.-6 Disember 2019

Idris Hj Ahmad
Naib Presiden PAS Malaysia

*Artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak semestinya mencerminkan pandangan NTHQiBord*

1 COMMENT

  1. Klau da bangsa bangsat tu bangsat LA semua ,salah rakyat pangkah ta berfikir sekarang rasa apa deorang buat pada kita saperti Thailand Klau ta suka semua rakyat keluar bantah lumpoh kan kerajaan,kita apa boleh buat tunggu la sampai negara hancur tu jam baru susah ke senang,kalau cakap ada je bantah terutama bangsa sendiri, hancur negara sendiri ta guna menyesal lagi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.