Top Glove Menjanjikan Komitmen

0

KENYATAAN MEDIA

TOP GLOVE MENJANJIKAN KOMITMEN TERHADAP AMALAN TENAGA KERJA YANG BAIK

Shah Alam, Isnin, 29 Mac 2021 Top Glove ingin memaklumkan kepada semua pihak yang berkepentingan bahawa nasihat A.S. terhadap kami berhubung dengan wakil dari Perlindungan Kastam dan Sempadan A.S. (CBP) A.S. untuk mendapatkan lebih banyak penjelasan dan maklumat mengenai Dokumen Maklumat Penemuan CBP baru-baru ini.

Sementara itu, Top Glove sebelumnya telah menyerahkan laporan yang disiapkan oleh perunding antarabangsa bebas, Impactt, kepada CBP untuk ditinjau.  Impactt dilantik oleh Top Glove pada Julai 2020 untuk mengesahkan amalan kerjanya.

Impactt sejak itu juga menerbitkan kenyataan pada 9 Mac 2021 (Selasa) yang mengesahkan bahawa “Pada pendapat Impactt, pada Januari 2021, dan mempertimbangkan tindakan berterusan Kumpulan, penemuan ini tidak sama dengan kerja paksa sistem.”

Kenyataan penuh oleh Impactt boleh dilihat di sini: https://impacttlimited.com/impactt-statement-on-top-glove-status/

Top Glove terus melakukan tindakan pemulihan yang luas untuk meningkatkan lagi amalan terhadap tenaga kerja kami dan meningkatkan langkah kawalan dalaman kami berkenaan dengan pengurusan pekerja kami.

Kami komited untuk menjadi syarikat terbaik yang kami dapat, memastikan kesejahteraan, kesihatan, keadaan kerja, dan tempat tinggal berkualiti tinggi untuk tenaga pekerja kami.

Untuk keterangan lebih lanjut mengenai usaha Top Glove untuk meningkatkan kesejahteraan pekerja kami, sila rujuk Laporan Peningkatan Berterusan yang terdapat di laman web kami di sini: https://www.topglove.com/continuous-improvement-report/.

Tentang Top Glove Corporation Bhd

Top Glove Corporation Bhd disenaraikan di Papan Utama Bursa Saham Bursa Malaysia dan Papan Utama Bursa Singapura.

Ia juga merupakan salah satu saham komponen Indeks Piawai Global MSCI, Indeks FTSE Bursa Malaysia KLCI, Indeks FBM 100 Teratas, Indeks FBM Emas, Indeks Syariah FBM Hijrah, Indeks FBM Emas Syariah, Indeks FTSE4Good Bursa Malaysia dan Indeks Kelestarian Dow Jones  (DJSI) untuk Pasaran Baru.

Top Glove kini merupakan pengeluar sarung tangan terbesar di dunia dengan budaya korporat yang mapan dan arah perniagaan yang baik untuk menghasilkan sarung tangan berkualiti tinggi dan kos efektif.  Top Glove mempunyai lebih daripada 2,000 pelanggan di seluruh dunia dan mengeksport ke lebih dari 195 negara.

Ringkasan maklumat utama:

Bilangan Garis Pengeluaran Sarung Tangan Kapasiti Pengeluaran Sarung Tangan Bilangan Pekerja 784

96 bilion keping setahun 21,000 Pada 29 Mac 2021 Bilangan Kilang 47 kilang (41 di Malaysia, 4 di Thailand, 1 di China dan 1 di Vietnam yang terdiri daripada:

  • 36 kilang sarung tangan
  • 2 tanaman pekat lateks
  • 3 kilang kimia
  • 1 bekas kilang sarung tangan
  • 2 kilang bahan pembungkusan
  • 1 kilang empangan gigi
  • 1 kilang kondom
  • 1 kilang topeng muka

Bilangan Pejabat Pemasaran tujuh di seluruh negara seperti Malaysia, Amerika Syarikat, Jerman, Brazil, China, Thailand, dan Vietnam.-Nthqibord, 30 Mac 2021

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.