Menteri perlu bersuara untuk rakyat – Datuk Sri Najib

0

Mantan perdana menteri  – Sekiranya menteri-menteri Umno percaya bahawa kekal dalam kabinet adalah demi kepentingan rakyat, mereka seharusnya bersuara menentang keputusan kerajaan yang tidak menangani masalah rakyat Malaysia, kata Datuk Seri Najib Razak.

Dalam catatan Facebook hari ini, mantan perdana menteri dan presiden parti itu mengetengahkan enam kejadian di mana pentadbiran Perikatan Nasional mengambil tindakan yang mengorbankan orang ramai.

 “Perhimpunan agung Umno telah memberikan mandat kepada presiden dan Majlis Tertinggi untuk memutuskan waktu yang tepat untuk menarik sokongan untuk PN.

 “Dengan demikian, tidak perlu menteri-menteri Umno mengundurkan diri selagi Majlis Tertinggi belum membuat keputusan resmi untuk menarik diri dan memerintahkan menterinya untuk keluar dari pemerintah.

 “Namun, jika keputusan menteri untuk tidak mengundurkan diri tidak bertanggung jawab kepada rakyat dan menjaga citra Umno, mereka tidak boleh diam ketika pemerintah membuat keputusan yang tidak masuk akal.” Khusuny pekara pekara yang melibatkan kepentingan rakyat .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.