Yb Xavier Jayakumar Diberi 7 Hari Membayar 10 Juta

0

4 April – Parti Keadilan Rakyat (PKR) akan menyerahkan surat permintaan bernilai RM10 juta kepada Ahli Parlimen Kuala Langat, Datuk Dr Xavier Jayakumar untuk meninggalkan parti itu bulan lalu.

Ketua Bendahari PKR Lee Chean Chung mengatakan surat itu akan dihantar oleh peguam parti itu kepada Xavier esok dan mantan naib presiden PKR itu diberi masa sehingga tujuh hari untuk menyelesaikannya.

 “Mana-mana wakil rakyat yang memutuskan untuk meninggalkan parti akan menghadapi kepercayaan yang sama, di mana mereka harus membayar RM10 juta seperti yang dipersetujui,” katanya.

Lee yang juga ADUN Semambu memberitahu wartawan ketika ditemui pada mesyuarat agung tahunan cawangan Indera Mahkota 2020 di sini hari ini.

Xavier mengumumkan melepaskan jawatannya segera sebagai naib presiden dan anggota PKR pada bulan Mac selain berjanji akan menyokong kerajaan Perikatan Nasional di bawah pimpinan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Sementara itu, Lee yang juga ketua cabang Indera Mahkota berkata, pertemuan hari ini membuat dua resolusi iaitu untuk menolak sebarang kerjasama dengan mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir dan bahawa calon cabang pada pilihan raya ke-15 harus menjadi penduduk tempatan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.